Vaatlaser

Wat is vaatlaser? Couperose, rode adertjes, zichtbare gesprongen vaatjes in het gelaat of op de benen: er worden verschillende termen gebruikt om de vaak storende, opvallende en ontsierende bloedvaatjes in het gelaat of op de benen te benoemen. Ze kunnen gecamoufleerd worden door make-up, maar meestal wil men er gewoon definitief vanaf. Dit geldt niet alleen voor bloedvaatjes in het gelaat, maar ook voor de duidelijk zichtbare fijne adertjes op de benen en onderbenen.

De behandeling

De Ultra VPL Plus straalt een hoog geconcentreerde lichtbundel in het bloedvaatje. De rode kleurstof van het bloed (hemoglobine) absorbeert deze lichtbundel. Het licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de bloedvatwand, zodat deze zichtbaar verdwijnt. De behandeling is gebaseerd op de absorptie van VPL-licht in de kleurstof van het bloed. De  behandeling is hierdoor het meest geschikt bij een lichte huid. Hoe lichter de huidskleur hoe effectiever de behandeling.

Huidreacties

De meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan vergelijken dat met een licht prikkend gevoel, gevolgd door een warm gevoel dat enige minuten aanhoudt. Na de behandeling kan enige roodheid ontstaan, die snel weer verdwijnt. Op de vaatjes die behandeld zijn ontstaan binnen een week zeer kleine korstjes die na verloop van tijd weer verdwijnen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

De Ultra VPL Plus geeft krachtige VPL lichtimpulsen, waardoor een groot gebied op de huid snel te behandelen is. Een gezichtsbehandeling duurt 5 tot 10 minuten, een behandeling van de benen duurt 10 tot 15 minuten. De adertjes verdwijnen volledig en komen niet terug. Wel kunnen eventueel na verloop van tijd nieuwe adertjes ontstaan. Deze kunnen op dezelfde manier worden verwijderd. Bij geringe gesprongen vaatjes in het gelaat zijn meestal 2 à 3 behandelingen nodig. Bij méér vaatafwijkingen zijn over het algemeen 3 tot 5 behandelingen nodig. De herhalingsbehandelingen vinden gemiddeld om de 4 weken plaats.

Voor- en nazorg

Het VPL-licht is volkomen veilig, waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Tijdens de behandeling draagt men een speciale bril ter bescherming van de ogen. Als uw huid echter bruin wordt door toename van pigment tijdens zonnebaden, is het raadzaam dit voor of tussen de behandelingen door zo veel mogelijk te vermijden. Wij raden u ook aan om twee weken vóór de behandeling en tot vier weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Daarnaast is het raadzaam om tijdens deze periode een goede zonbescherming (sunblock) te gebruiken.

Verzekerde zorg

  • De behandeling van vaatafwijkingen wordt soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vraag uw verzekeraar hoeveel recht u jaarlijks op vergoeding heeft voor Huidtherapie. Met iedere zorgverzekeraar hebben wij ook voor 2018 weer een overeenkomst afgesloten.
  • De behandeling wordt altijd uitgevoerd door een opgeleide huidtherapeut, welke ingeschreven staat bij de NVH en geregistreerd in het kwaliteitsregister voor Paramedici.
© Copyright - ParamediCare Huid- & Oedeemtherapie