Elektrisch ontharen

Elektrische epilatie is een ontharingsmethode om storende haren ‘definitief’ te verwijderen. In principe kunnen alle storende grijze, witte, blonde en rode haren in het gezicht, met elektrische epilatie behandeld worden.

Deze haren zijn niet geschikt voor licht- of lasertherapie.  Zwarte en donkerbruine haren kunnen overigens, zowel met elektrische epilatie als met licht- of laserapparatuur behandeld worden. Wanneer blijkt dat sommige donkere haren te dun of toch te licht zijn tijdens de licht- of laserbehandeling, dan is elektrisch epilatie aan te raden.

Behandeling

De huidtherapeut laat een minuscuul steriel naaldje in het haarzakje glijden en geeft vervolgens enkele seconden stroom. Door de stroom ontstaat er warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigt en vernietigd wordt. De storende haren worden één voor één behandeld. Er komen dunnere en zwakkere haren terug die opnieuw behandeld moeten worden. Uiteindelijk zullen alle haren verdwijnen.

Resultaten

Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft meerdere oorzaken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam. Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op hetzelfde moment in de groeifase; een deel van de haren is dus onzichtbaar aan de oppervlakte van de huid. Daarnaast speelt het herstellende vermogen van het lichaam ook een belangrijke rol.

Een haarzakje bevat vele cellen die ervoor kunnen zorgen dat er een haar gevormd wordt. Na één behandeling met elektrische epilatie worden helaas niet al deze cellen vernietigd. Het lichaam heeft de gewoonte om na beschadiging en verwonding weer te gaan herstellen. Ook bij elektrische epilatie is dit het geval. Vanuit de cellen die niet beschadigd zijn, zal het lichaam opnieuw een haar proberen te vormen. Door de behandeling keer op keer te herhalen, zal het haarzakje zich steeds moeilijker herstellen en uiteindelijk volledig vernietigd worden.

Behandelperiode

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Het doel van de behandeling is haar vermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Er kunnen altijd weer nieuwe haren ontstaan, bijvoorbeeld door leeftijd, hormonen, tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen. Onderhoudsbehandelingen kunnen een tot twee keer per jaar nodig zijn om nieuwe haren weer te verwijderen.

Vergoeding

  • Een intake gesprek is altijd vrijblijvend.
  • Elektrische epilatie wordt alleen in het gezicht vergoed, vanuit de aanvullende zorgverzekering.
  • Voor donkere haartjes kunnen wij u helpen met de VPL laser.
© Copyright - ParamediCare Huid- & Oedeemtherapie