Cupping massage

Een cupping massage is een massage gebaseerd op een eeuwenoude Chinese behandelmethode. Er wordt een ‘cup’ op je huid geplaatst waarin je huid vacuüm wordt gezogen. Dit stimuleert de doorbloeding en masseert spieren en bindweefsel los. Pijnlijke spierknopen gaan uit de knoop, de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd en de elasticiteit van je huid verbeterd. Cupping wordt dan ook zowel ingezet om te ontspannen, om pijnklachten te verlichten en om een mooiere en gladdere huid te krijgen.
Bij cuppingmassage wordt er gebruik gemaakt van zachte siliconen cups waarbij de huid vacuüm wordt gezogen, in combinatie met een speciale massageolie. Deze techniek werd van oorsprong gebruikt voor het behandelen van brandwonden en littekens. Daarnaast werd ontdekt dat deze massagetherapie een gunstige uitwerking heeft op cellulite.
Cupping wordt voor verschillende doeleinde ingezet. Op de praktijk wordt cupping toegepast tijdens oedeemtherapie of littekentherapie en voor cellulite behandelingen.
Cellulite zijn bobbeltjes en putjes in dijen en billen, ofwel sinaasappelhuid genaamd. Wordt veelal wel gezien als een zeer storend esthetisch probleem. Bij vrouwen komt het veelal voor op de billen en bovenbenen. Er bestaat een misverstand over cellulite, dat het enkel bij overgewicht voorkomt.

Er zijn 4 oorzaken van cellulite. Het kan best zijn dat je ze niet alle vier hebt.

  1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie met daarmee gepaard gaande vochtophopingen
  2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen
  3. Verklevingen van huidlagen
  4. Verslapping van de huid

Cupping massage verbeterd de huidconditie. Het is niet makkelijk om cellulite aan te pakken maar de massage is een goede methode om de huid te verbeteren!

Cupping massage kan het best worden toegepast in kuurverband. Voor een optimaal resultaat adviseren wij 5 behandelingen met een tussenpoos van 1 keer per week.

Houd na de massage je huid goed warm en drink veel water. Water bevordert namelijk de afvoer van afvalstoffen.

Kosten behandeling: € 50,-

© Copyright - ParamediCare Huid- & Oedeemtherapie