Acnetherapie

Acne Vulgaris is een medische term voor acne.

Acne komt voor bij 85% van de mensen tussen het 12e en 24e levensjaar. Het is een aandoening van het haartalgkliercomplex. Talgklieren monden meestal uit in haarzakjes. Talgklieren en haarzakjes komen overal op het lichaam voor, behalve in de handpalmen en op de voetzolen. De dichtheid van de talgklieren en de talgproductie zijn het grootst in het gelaat, op de borst en op de rug.

Bij het ontstaan en verloop van acne kunnen verschillende factoren een rol spelen. Dit bepaald het type acne. De precieze oorzaak van acne is nog niet bekend. Duidelijk is wel dat acne ontstaat door een combinatie van factoren die onderling elkaar sterk kunnen beïnvloeden.

Acne komt meestal voor in het gelaat, op de borst en op de rug. Mee-eters, puistjes, onderhuidse ontstekingen en rode bultjes spelen vaak een rol bij acne. Wanneer acne niet meer actief is kunnen er nog acnelittekens en hyperpigmentatie achter blijven.

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

De huidtherapeut behandelt alle vormen van acne en acne littekens.

  • Bij de behandeling van acne ligt het accent op de dieptereiniging van de huid. De huid wordt vrij gemaakt van mee-eters en ontstekingen.
  • Aanvullende therapieën zoals een chemische peeling kunnen worden toegepast om ontstekingen en littekenvorming tegen te gaan.
  • De dermapen zorgt ervoor dat de littekens minder zichtbaar worden.
  • Daarnaast krijg je adviezen voor een goede huidverzorging.
  • Acne kan tevens behandeld worden met behulp van de VPL laser.
© Copyright - ParamediCare Huid- & Oedeemtherapie