Elektro coagulatie

Door verschillende omstandigheden kunnen er storende bloedvaatjes ontstaan in het gelaat. Elektro-coagulatie is een techniek waarbij gewerkt wordt met een klein naaldje. Het naaldje warmt op en zorgt ervoor dat het bloed in de chronisch verwijde bloedvaatjes gaat stollen. Hierdoor is het bloedvaatje niet meer zichtbaar.

Met coagulatie kunnen verschillende huidproblemen behandeld worden:

Couperose/ teleangiëctasieën:

Zijn chronisch verwijde bloedvaatjes die voornamelijk voorkomen op de wangen.
Wanneer er veel couperose aanwezig is, kan laser- of lichttherapie een uitkomst zijn. De huidtherapeut zal u dit dan adviseren tijdens een vrijblijvend intake gesprek

Spider naevus:

Een klein spinnetje van bloedvaatjes waarbij het centrum vaak iets verdikt is.
Na de behandeling ziet de huid wat rood, door de warmte ontwikkeling in de huid. Daarnaast kunnen er korstjes ontstaan. Deze zullen er na enkele dagen vanzelf verdwijnen.

Het is belangrijk om te weten dat couperose terug kan komen. Het kan erfelijk bepaald zijn of terugkeren door andere omstandigheden. Door het naleven van bepaalde leefregels kan dit proces worden tegen gegaan of verminderd.
Er kunnen meerder behandelingen nodig zijn om de couperose aan te pakken. Bij een kleine spider of weinig couperose zal één behandeling voldoende zijn.

Tevens kunnen de gesprongen vaatjes behandeld worden met behulp van de VPL laser.

© Copyright - ParamediCare Huid- & Oedeemtherapie