De praktijk

Wat is een huidtherapeut?

Een huidtherapeut is een Paramedicus die een vierjarige HBO opleiding heeft gevolgd. Als huidtherapeut behandel je patiënten met een zieke en/of beschadigde huid.
Het doel van de huidtherapeut is het opheffen, verminderen of voorkomen van huidaandoeningen. Huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. De titel ‘huidtherapeut’ is een beschermde titel en is vastgelegd in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34).

ParamediCare Huid- & Oedeemtherapie in Lutjebroek

Manon Buis

In Utrecht heb ik de 4-jarige HBO opleiding Huidtherapie gevolgd. Tijdens mijn studie heb ik verschillende werkervaringen opgedaan. Ik ben onder meer 6 weken naar Duitsland geweest, om daar ervaring op te doen voor oedeemtherapie. Ik heb een opleiding gevolgd in de Feldbergklinik Dr. Asdonk, waarbij ik mij verdiept heb in de theoretische kennis over verschillende soorten oedeem. Niet alleen theoretische kennis maar ook erkenning en praktijkervaring. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het Parksanatorium Aulendorf, Fachklinik für Onkologische Rehabilitation voor patiënten met hoofd- halsproblematiek na oncologische behandelingen.Tevens heb ik stages gelopen in verschillende huidtherapeutische praktijken om op diverse werkgebieden ervaring op te doen. Na een periode te hebben gewerkt als huidtherapeut wilde ik aan een nieuwe uitdaging beginnen: een eigen praktijk!

Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied en volg daarom regelmatig cursussen en nascholing.

Elke huid is anders en reageert verschillend op een therapie. Dat maakt mijn werk uitdagend en interessant. Iedere patiënt is anders, daarom is het belangrijk om samen met de patiënt een passend behandelplan op te stellen.

Ik heet u graag welkom op mijn praktijk!

© Copyright - ParamediCare Huid- & Oedeemtherapie