Verwijzingen & vergoedingen

Sinds 2011 zijn huidtherapeuten direct toegankelijk, dat betekend dat u ook op eigen initiatief een afspraak kunt maken of met een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist. Indien nodig wordt de verwijzer op de hoogte gehouden van de aard en voortgang van de behandeling. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welke rechten op vergoeding u heeft. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een groot gedeelte van deze huidtherapeutische behandelingen.

De meeste behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. In het geval van chronische indicatie bij Oedeemtherapie en Littekentherapie worden de eerste 20 behandelingen vanuit het aanvullende pakket vergoed. Vanaf de 21ste behandeling komt de vergoeding vanuit de basisverzekering. In de meeste gevallen wordt voor een chronische indicatie een machtiging aangevraagd bij uw zorgverzekering.

De vergoedingen verschillen sterk per zorgverzekeraar.

Wilt u meer weten? Neem vrij blijvend contact met ons op!

Betalingen

Niet alle behandelingen kunnen direct gedeclareerd worden bij de zorgverzekering. Wanneer een behandeling niet rechtstreeks gedeclareerd kan worden via uw verzekering, krijgt u de rekening mee en kunt u de behandeling zelf indienen bij uw zorgverzekeraar.

© Copyright - ParamediCare Huid- & Oedeemtherapie