Dermapen

Dermapen “Micro needling behandeling”

Dermapen of ook wel micro needling genoemd, is een behandeling wat op een effectieve manier de huid in de diepte vernieuwd en verfraaid zonder de opperhuid te beschadigen. De dermapen maakt gebruik van minuscule naaldjes die kleine gaatjes maken in de huid. Deze gaatjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar zorgen door de prikkeling dat het natuurlijke herstelproces van de huid opgang wordt gebracht. Het voelt alsof er een schuurpapiertje over uw huid wordt bewogen. Het ervaren van pijnsensaties is afhankelijk van de diepte van de behandeling. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine.
  • De behandeling zorgt voor versteviging van de huid en vermindering van het reliëf.
  • Vernieuwing van huidcellen
  • Egaliseren van de huidteint

Indicaties Dermapen

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Acne littekens
  • Littekens door bv operatie of andere aard
  • Grove huidstructuur / vergrote poriën
  • Striae / striemen
Behandelfrequentie Dermapen
De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces. Het huidoppervlak heeft even de tijd nodig om zich te herstellen. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld 5 á 6 behandelingen nodig in een kuurverband van 4-6 weken.  Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden.
Voorafgaand worden foto’s gemaakt van de huid om het resultaat van de behandelingen en verbetering van uw huid goed te volgen.
Vergoeding Dermapen
Afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden kunnen er vergoedingen zijn vanuit het aanvullende pakket. Zo wordt de behandeling van acne-littekens meestal (grotendeels) vergoed door zorgverzekeraars onder acnetherapie. De behandeling van littekens kan soms vergoed worden onder littekentherapie of camouflagetherapie. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft. U bent zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van de facturen met uw zorgverzekeraar.
© Copyright - ParamediCare Huid- & Oedeemtherapie